Home » Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Arja Jorna. Ik ben getrouwd met Tonny en samen hebben we een dochter en twee zonen. Naast het ouderschap ben ik werkzaam als verpleegkundige. Ondertussen heb ik ruim tien jaar in het ziekenhuis op de afdeling neurologie gewerkt en ben nu bezig met de opleiding voor dialyseverpleegkundige.

Tijdens de zwangerschap van mijn oudste kind heb ik een draagdoek aangeschaft. Het was een geweven doek omdat ik deze mooier vond dan de rekbare. Ik was wel geïnteresseerd in draagdoeken, echter had me er nooit helemaal in verdiept. Mijn interesse kwam tijdens het dragen: ik ontdekte dure, goedkope, zachte, stugge, geweven, rekbare, mooie en minder mooie draagdoeken, ik ontdekte verschillende manieren van knopen. Ik ontdekte hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor jezelf en je kind, hoe je je kind ergonomisch kunt dragen.

Nu, drie kinderen verder, heb ik ruim zeven jaar ervaring in het dragen van kinderen. Ik ontdek telkens nieuwe dingen. Zo ontdekte ik bij mijn jongste zoon hoe heerlijk het is om je kind in een rekbare doek te dragen.

Naast de praktische voordelen van dragen (makkelijk, je hoeft niet te slepen met wandelwagens, het houdt je fit) heb ik ook emotionele voordelen gemerkt, je ziet snel de signalen die een kind afgeeft zoals honger of als het verdriet heeft.

Ruim zeven jaar ervaring betekent ook dat ik al meer dan zeven jaar enthousiast ben. Ik vind het fijn om andere ouders en grootouders te laten ervaren wat het voor je kan betekenen wanneer je je kind gaat dragen. Om mijn enthousiasme goed en gedegen over te brengen, heb ik een opleiding gevolgd bij ‘Die Tragenschule’. Ik zal me blijven verdiepen door het volgen van diverse opleidingen.